Landsteaterfestival for børn og unge

Invitation til DATS`s børne og unge scener i forbindelse med Landsteaterfestivalen for børn og unge 2018.

Danmarks første landsdækkende teaterfestival for børn og unge, løber af staben i Assens kommune fra fredag d. 29. juni til søndag d. 1. juli 2018 under temaet ”Venskab”.

DATS- (Landsforeningen for Dansk amatør teater) har taget initiativet og invitere i samarbejde med HAT (Haarby Amatør Teater) og Børne- og Ungdomsteatret Lirekassen (Assens), alle scener og grupper der har børne og unge teaterhold til, at deltage i den første nationale teaterfestival for børn og unge i Danmark.

Formålet med en landsdækkende Teaterfestival for børn og unge er først og fremmest, at børn og unge skal have mulighed for, at opleve andre ligesindede teatertosser, møde andre teaterbørn og unge fra hele landet, se deres forestillinger, møde nye venskaber, komme på teaterworkshops, blive inspireret og få sig et bredere netværk. Der vil også være særlige arrangementer for de medvirkende teaterundervisere/instruktører, med aktuelle teaterfaglige temaer, der er relevante for det særlige, at undervise børn og unge i scenekunst og muligheden for at danne netværk på kryds og tværs af landet. 

Teaterfestivalen er en fælles teaterfestival for børn og unge, fra 6 til 25 år, som bliver afviklet i to forskellige byer, tæt på hinanden i det sydvestfynske. I Haarby for børnegrupperne med deltagere op til 13 år og ungdomsgrupper i Assens for deltagere op til 25 år. Programmet byder også på fælles arrangementer og workshops og der vil være forestillinger for et offentlig publikum og forestillinger der er lukket og kun muligt for Teaterfestivalens deltagere.

Der vil være teatersamtaler, som er de deltagende børn og unge der er aktive og som skal give konstruktive feedback´s til fordel for et teaterfagligt angement for alle deltagere. Noget de kan tage med sig hjem, efter teaterfestivalen. 

Som noget helt specielt, er de to medarrangører HAT og Lirekassen gået sammen om en co-produktion der får premiere på Teaterfestivalen. De vil opfører ”Smukke Sally”, skrevet af Gunnar Geertsen, og som faktisk bor i en lille by, som ligger imellem Haarby og Assens. Gunnar Geertsen vil selv deltage til premieren og åbningen af Landteaterfestivalen.

Derudover deltager en international børne og unge teatergruppe fra Zimbabwe i festivalen.

Din gruppe eller scene kan deltage i festivalen med en forestilling og rammen for deltagelsen er:

  • I kan deltage med en hel forestilling, eller I kan deltage med en del af en forestilling, hvis det er det, I har lyst til at vise.  Hvis I ønsker at vise en hel forestilling skal dette anføres på tilmeldingen.
  • I kan deltage med 15 medvirkende per gruppe og min. en voksen.
  • I skal indsende en beskrivelse af jeres forestilling samt hvor mange I deltager.
  • Deadline for indsendelse af ansøgning til deltagelse er d. 1. april 2018 på mail
  • Pris pr. deltager er 200,00kr for alle dage, inkl. overnatning, arrangement og forplejning.

Tilmeldings skal ske ved at klikke her og udfylde senest  d.1. maj 2018.

Ved mere information kan I kontakte DATS børne- og ungeteaterkonsulent Gitte Gry Bech Ballesheim på mail gitte@dats.dk


Artikel i Fyens Stiftstidende

 

Plakat:

Plakat Festival -page -001

 

 

DATS – Dansk Amatør Teater og Scenekunst - Torpsgade 13 - Smidstrup - 7000 Fredericia - dats@dats.dk - Tlf. 74 65 11 03