Aabenhus_web

Stor hæder uddelt i DATS

Det blev Marie Markvard Andersen og Aage Ølgod, der modtog årets Abenhus legat. Prisen er den fornemste hæder DATS kan uddele, og dette år gik den smukt til repræsentanter fra to forskellige generationer i DATS.

Legatet blev overrakt af formand i DATS Pia Bredow i forbindelse med DATS' Årsmøde i Haslev d. 30. april 2016, og om Marie Markvard Andersen sagde Pia Bredow blandt andet:

"Marie har utrolig mange talenter og blandt dem finder man hendes evne til at opfinde ”nye formater” som heldigvis kommer unge teaterentusiaster til glæde og gavn. 

Marie suger ny viden og kundskab til sig som en svamp og sørger for at dele ud af alt det hun lærer – på mange forskellige platforme og med stor generøsitet. 

Med håb om at hun også vil holde fast i arbejdet med DATS medlemmer – og gerne de unge – tildeles hun årets legat."

Legatets anden modtager blev DATS-veteranen Aage Ølgod, der har arbejdet for amatørteater i Danmark i adskillige år. Om Aages arbejde sagde Pia Bredow blandt andet:

"Aage har igennem en menneskealder været et dedikeret amatørteater-og DATS menneske, både hjemme i 7-Kanten/Varde Sommerspil og i landsDATS regi.

Altid møder han frem. Altid stiller han op. Og altid er han villig til at hjælpe og stille sin viden og kunnen til rådighed. (...)

Kombinationen af de to tilgange til teknikken, den gammeldags, fællesskabs- og foreningsorienterede dele-tanke og den hypermoderne, freakede fascination, gør Aage til en unik ”teknik-bank-bestyrer”. Til en værdifuld og favnende konsulent. Og til et rigtigt DATS menneske: Lige dele historisk ”grounded” og futuristisk fantasifuld og fandenivoldsk. For det er vel på mange måder essensen af DATS: Erkendelsen af og sansen for vores kultuhistoriske arv og værdier, der konstant mødes og udfordres, dekonstrueres og genfødes eller nyformuleres i mødet med den fremtid, der begynder hvert eneste øjeblik."

Et stort tillykke til begge modtagere. Du kan se den fulde liste over legatmodtagere her.DATS – Dansk Amatør Teater og Scenekunst - Torpsgade 13 - Smidstrup - 7000 Fredericia - dats@dats.dk - Tlf. 74 65 11 03