Tankevækkende teater i Vejen

Ni forestillinger på tre dage. Det var opskriften, da DATS, sammen med lokalarrangørerne fra Sløjdscenen og Studio 73, inviterede til teaterfestival 2013 i Vejen i weekenden d. 3-5. maj. Vi har her samlet et udpluk af deltagernes reaktioner på festivalen.

Under frokosten søndag fangede vi tre deltagere og bad dem reflektere over festivalen og de indtryk, de tager med hjem til de lokale scener.

 

Camilla

Camilla Maria Jørgensen fra Jægerspris Amatørscene forklarer, at hun har haft en rigtig god festival:

”Det har været rigtig fedt at se en masse forskelligt teater. Det var fedt at sidde i salen og blive blæst fuldstændig væk, og det var sjovt at optræde for        nogen, som har forstand på det. Jeg har fået nogle  nye idéer til, hvordan man også kan bygge en scene op,” fortæller hun.

Den forestilling, som har gjort størst indtryk på hende, er ”Ekstria” af SKANK ZOO:

”Det var fantastisk godt. Både selve historien men  også spillet var rigtig godt, og man blev helt grebet af historien,” understreger hun.BentBent Nielsen, DATS områdekonsulent, fremhæver  blandt andet festivalens afvikling, da han bliver bedt om at kommentere weekendens mange oplevelser:

”Det har været rigtig spændende, og det har været et varieret udbud af forestillinger. Jeg synes, det har fungeret fint, selvom der har været større afstande   end til andre festivaler, for der har også været tid til    at kunne komme fra det ene sted til det andet. Det er godt at komme ud og se hvad andre laver. Det synes jeg er meget meget vigtigt".

Af de mange spændende forestillinger fremhæver    Bent Nielsen flere oplevelser:

”Diktaturets forestilling ”Fremtidens Historie” var spændende. Her bliver du udfordret og bombarderet som publikum. Vi blev tvunget ind i at skulle forholde os til det, vi så. Det gælder også i forestillingen ”Kopier” (red. Støbeskeen). Det synes jeg, var det samme, idet vi som publikum skal forholde os til hele den der problematik omkring gensplejsning. Så var jeg helt vild med den sidste monolog i ”Kvindfolk” på Sløjdscenen. Den var stærk, og det fungerede rigtig fint.”

Endelig fremhæver Bent Nielsen også forestillingen ”SLUT” af Teatret Drakomir.

Hanne Ingemann Clausen fra Det Lille Teater i Gråsten har været frivillig på festivalen, men hun har også nået at se mange af forestillingerne:

”Det har været en virkelig fin festival, fordi der har været nogle gode stykker. Emnerne har været tankevækkende. Det har været lidt tunge stykker – men på den gode måde. Det hele skal lige falde til bunds, men jeg har fået nogle gode ideer her på festivalen til ting, vi skal prøve af derhjemme,” forklarer hun.

Hun peger desuden på forestillingerne ”Triologi” af Teatergaleasen” samt ”Ekstria” af SKANK ZOO, som oplevelser, hun blev grebet af.

DATS – Dansk Amatør Teater og Scenekunst - Torpsgade 13 - Smidstrup - 7000 Fredericia - dats@dats.dk - Tlf. 74 65 11 03