Foreningsguide

Her på siden finder I nyttige informationer om foreningsarbejde.

I Danmark kan enhver starte en forening. Oftest er grundlaget en interesse eller hobby, som deles af flere personer. Der er ikke noget juridisk krav om vedtægter, men de kan være nødvendige for at omverdenen accepterer, at der er tale om en forening.

Dokumenter

Jura

 • Juridisk rådgivning
  DATS´ medlemmer kan gratis henvende sig til Ret & Råd, Haderslev i forhold til juridisk rådgivning

 • CVR-nummer og NemKonto
  Det er lovpligtigt for foreninger at have et CVR-nummer og en NemKonto, hvis de modtager betalinger fra en offentlig myndighed.

 • Bibliotekernes JURAPORT
  Et netbibliotek hvor man kan finde svar på hverdagens juridiske spørgsmål. Dette link fører til emnet Foreninger.


Lokaler


Samarbejde i netværk

 • Idékatalog
  Et idekatalog med tips, ideer og gode råd til hvordan I skaber teaternetværker, får kommunens opmærksomhed og hvordan I får flere penge i tilskud fra kommunen. Udarbejdet af Line Hauger og Ann Vægter.

 • Nye tider, nye samarbejdsformer
  En DATS rapport om udvikling af nye samarbejdsstrukturer og netværk udarbejdet af Line Hauger og Ann Vægter.

 • Netværksopbygning i praksis
  Oplæg af Helle og Thomas Hauger på Årsmødet 2010. Oplægget beskriver hvordan Esbjerg Amatørteaterråd blev til skridt for skridt.


Bookingsystem

 • Gratis NemTilmeld til din forening
  Med NemTilmelds komplette tilmeldingssystem bliver administrationen af jeres forenings arrangementer effektiv, professionel og gnidningsfri.
  I sparer tid og ressourcer, når administration og betaling af tilmeldinger automatiseres, og kommunikation med deltagerne minimeres. Kontakt NemTilmeld og hør om din forenings mulighed for en gratis NemTilmeld konto.

 • DATSBilletten
  DATS og Yourticket.dk har indgået et samarbejde, der har affødt www.datsbilletten.dk - vores egen billetportal for vore medlemmer.

 

Elektronisk medlemssystem

 • Klubmodul
  Klubmodul er et komplet administrationsprogram for foreninger, hvor DATS´ medlemmer får stor rabat på den månedlige licenspris.


Kulturpolitik, PR og søgning af fonde

 • Kulturens Kontanter
  Kulturens Kontanter er den største samlede online fundraising-database der findes indenfor oplevelsessektoren. DATS' medlemmer kan få et abonnement for kun 500 kr. pr. år.

 • Amatørkulturen og oplevelsesøkonomien
  Oplæg af Line Hauger på Årsmødet 2010 i forbindelse med fællesforløbet "Kulturpolitiske udviklinger for amatørteatret 2010". Oplægget giver konkret råd og vejledning til hvordan man kan bruge begrebet oplevelsesøkonomi og dets redskaber i forhold til at fremme og beskrive ens aktiviteter i forhold til de lokale politikere.

 

DATS – Dansk Amatør Teater og Scenekunst - Torpsgade 13 - Smidstrup - 7000 Fredericia - dats@dats.dk - Tlf. 74 65 11 03